- 13
- 3
- 2
- 1
- 4
- 1
- 1
- 2
- 1
- 5
تور شیراز
گردشگری در شیراز تنها در بازدید از جاذبه های مختلف تاریخی و معماری این شهر خلاصه نمی شود و جنبه های مختلفی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.
جنبه پزشکی و سلامت: یکی از جنبه های مهم گردشگری در شیراز، وجه توریسم درمانی و گردشگری سلامت در آن است. شیراز از دهه ها پیش به عنوان یکی از شهرهای مهم و اصلی توریسم درمانی در سطح ایران و خاورمیانه شناخته می شد و بسیاری برای برخورداری از دانش پزشکی و تجهیزات سلامتی موجود در این شهر به شیراز سفر می کردند. ده ها بیمارستان مجهز تخصصی و فوق تخصصی در زمینه های پیوند اعضا به ویژه کلیه، کبد، لوزالمعده و مغز استخوان، شیمی درمانی، جراحی های زیبایی، بیماری های قلبی، جراحی چشم، جراحی قلب و عروق، ارتوپدی و تعویض مفاصل ران و زانو، درمان ناباروری و انجام IVF، کاشت مو و … شیراز را به قطب گردشگری پزشکی و درمانی ایران تبدیل کرده اند.
جنبه آموزشی و علمی: دانشگاه های معتبر و اساتید برجسته در زمینه های مختلف علمی و آموزشی در کنار وجود صنایع بزرگ و کارخانه های مختلف و برگزاری کنفرانس ها و همایش های علمی باعث شده تا شیراز از نظر علمی نیز گزینه جذابی برای گردشگری علمی و آموزشی به حساب بیاید.
جنبه نمایشگاهی: وجود بزرگترین نمایشگاه جنوب کشور -نمایشگاه بین المللی شیراز- در شیراز که امکان برگزاری نمایشگاه های مختلف داخلی و بین المللی را در سطح وسیعی دارد، این شهر را به یکی از بهترین شهرهای ایران برای معرفی کالاها و خدمات مختلف تبدیل کرده است.
جنبه فرهنگی و هنری: شیراز شهر فرهنگ ادب و هنر است و تعجبی ندارد که این منطقه از این جنبه هم بتواند گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب کند. روزهای بزرگداشت شهر شیراز، روزهای بزرگداشت سعدی (1 اردیبهشت ماه) و حافظ (20 مهر ماه) از مهمترین برنامه های فرهنگی و هنری برگزارشده در این شهر است. برگزاری کنسرت های مختلف، جشنواره عکس شیراز، وجود گالری ها و نگارخانه های متعدد، گرافیتی های دیواره رودخانه خشک و … این شهر را از نظر فرهنگی و هنری نیز به گزینه ای خوب برای گردشگری تبدیل کرده است.
جنبه تجاری و خرید: یکی از پررنگ ترین جنبه های گردشگری و تجارت در شیراز مراکز خرید متعدد سنتی و مدرن این شهر است. در شیراز شما می توانید با مراجعه به بازار سنتی وکیل، بازار مسگرها، سرای مشیر، مجتمع تجاری خلیج فارس -یکی از بزرگترین مجتمع های تجاری ایران- مجتمع زیتون فارس، مجتمع ستاره فارس، شب بازارهای خیابان کریم خان زند و قصرالدشت و … طیف وسیعی از گزینه ها برای خرید وسایل و برندهای مختلف را داشته باشید. البته که گشت و گذار در این مجتمع ها تنها به خرید محدود نمی شود و بخش هایی مانند سالن های ورزشی، شهربازی، کافی شاپ، رستوران و … جذابیت های گردش در این مراکز را چند برابر می کنند.
جاذبه های تاریخی داخل شهر
1- مجموعه زندیه: زندیه دوره ای بود که شیراز در آن به بهترین، زیباترین و برترین ساختمان ها، معماری ها و هنرها دست پیدا کرد. یکی از عالی ترین نمونه های که از این دوره در شیراز به یادگار مانده مجموعه زندیه در قلب تاریخی این شهر است. این مجموعه شامل ارگ کریم خانی، عمارت کلاه فرنگی (باغ نظر)، بازار وکیل، مسجد وکیل، حمام وکیل و آب انبار وکیل می شود.
2- مسجد نصیرالملک: مسجد صورتی یا مسجد نصیرالملک از محبوب ترین و برترین جاذبه های شیراز است و شهرت بسیاری میان گردشگران ایرانی و خارجی دارد. مسجدی که با کاشی کاری های منحصر به فرد و متمایز و شیشه های رنگی زیبایش لقب دومین مسجد زیبای دنیا را از آن خود کرده است.
3- مسجد عتیق: این مسجد تاریخی، کهن ترین مسجد شیراز است و یکی از وسیع ترین و زیباترین مساجد جهان به شمار می رود. کتیبه های سنگی موجود در این مسجد از نمونه های ارزنده هنر خطاطی به شمار می روند و در همسایگی حرم شاهچراغ مجموعه مذهبی تاریخی جذابی به وجود آورده است.
4- دروازه قرآن: از مشهورترین دروازه های تاریخی ایران است و در ورودی شهر شیراز از سمت اصفهان و مرودشت قرار دارد. وجود بوستانی با صفا در نزدیکی دروازه قرآن لذت گشت و گذار در این جاذبه را چند برابر می کند و شب هنگام به دلیل چراغانی منحصر به فردش جلوه بسیار زیبایی دارد.
5- آرامگاه حافظ: آرامگاه حافظ این شاعر بزرگ ایران زمین، نیازی به تعریف ندارد و با حال و هوای خوشش بسیاری از مسافران، حتا گردشگران خارجی را به وجد می آورد. معماری منحصر به فرد و تماشایی این آرامگاه و قرارگیری آن در میان باغی باصفا باعث چند برابر شدن جذابیتش شده است و برنامه های مختلف شعرخوانی و مشاعره در کنار مزار حافظ علاقه مندان به زبان و ادبیات فارسی را در هر بازدید سر ذوق می آورد.
6- آرامگاه سعدی: آرامگاه سعدی خوش سخن، دیگر جاذبه مشهور شیراز به شمار می رود و به مانند آرامگاه حافظ در میان باغی باصفا قرار گرفته است. اینجا در کنار بازدید از مقبره سعدی که با معماری زیبا و تماشایی خود و اشعاری که دیواره های آن را به زیبایی تزیین کرده اند دلبری می کند، می توانید از حوض ماهی، قنات سعدیه، حوض سکه و … دیدن کنید.
باغ های مشهور شیراز
شیراز شهر باغ هاست و در هر گوشه از این شهر زیبا می توان سراغ باغ هایی تماشایی را گرفت که از گردشگران به نحوی دلبری می کنند و حال و هوای خاصی به شهر بخشیده اند. بازدید از شیراز بدون گردش در یکی از این باغ های رویایی کامل نمی شود. در ادامه به معرفی تعدادی از مشهورترین باغ های شیراز می پردازیم.
باغ ارم: باغ ارم مشهورترین باغ شیراز است و در میان 9 باغ ثبت جهانی شده ایران در فهرست یونسکو نیز قرار دارد. این باغ که قدمت آن به سده ها پیش باز می گردد، با فضای بهشتی و طراحی زیبای خود دل هر گردشگری را می برد. ساختمان تاریخی درون آن نیز بسیار زیباست و با آینه کاری ها و کاشی کاری هایش، گوشه ای از هنر و معماری شیراز را به نمایش می گذارد.
نارنجستان قوام: نارنجستان قوام دیگر باغ مشهور شهر ادب و فرهنگ است و در میان گردشگران ایرانی و خارجی جایگاه بسیار خوبی دارد. این باغ یادگاری از دوران قاجار محسوب می شود و در کنار فضای دلنشین و زیبای باغ خود برای گچ بری ها، نقاشی های سنتی، آینه کاری، آجرکاری، حجاری، معرق و منبت کاری بی نظیرش شهرت پیدا کرده است.
باغ دلگشا: این مکان به عنوان کهن ترین باغ شیراز شناخته می شود و در فصل بهار با سه هزار درخت بهارنارنجی که در باغش وجود دارد هوش از سر بازدیدکنندگان می برد. باغی که به سبک باغ های قدیمی ایرانی طراحی شده و نورپردازی های جذاب آن در شب، اینجا را به مکانی مناسب برای گشت شبانه در شیراز تبدیل کرده است.
باغ جنت: یکی دیگر از باغ های مشهور شیراز، باغ جنت است که قدمت ساخت آن به دوره قاجار باز می گردد. فضای سرسبز و وسیع درختکاری شده مملو از درختان کاج و سرو، چمن کاری تماشایی که تمام باغ را پوشانده است و آبنماهای متعددی که خنکای خاصی به باغ بخشیده اند از جذابیت های این باغ به شمار می رود.
باغ عفیف آباد: باغ عفیف آباد یا باغ گلشن از باغ های محبوب شاهان صفوی بود و آنها برای گذران دوران استراحت خود در شیراز از این مکان استفاده می کردند. باغی با معماری تلفیقی از دوره های هخامنشی، ساسانی، زندیه و قاجاری که ساختمانی دو طبقه و زیبا را نیز در خود جای داده است. خوب است بدانید موزه نظامی و موزه عبرت در این باغ برپاست.
باغ جهان نما: باغ جهان نما، باغی است باصفا و زیبا به جای مانده از سده هشتم هجری در نزدیکی آرامگاه حافظ. این باغ یکی از کهن ترین باغ های شیراز است و درون آن عمارتی هشت ضلعی با نمای آجری به چشم می خورد. کوشکی که توسط کریم خان زند ساخته شده و تا امروز سالم باقی مانده است.نارنجستان قوام: نارنجستان قوام دیگر باغ مشهور شهر ادب و فرهنگ است و در میان گردشگران ایرانی و خارجی جایگاه بسیار خوبی دارد. این باغ یادگاری از دوران قاجار محسوب می شود و در کنار فضای دلنشین و زیبای باغ خود برای گچ بری ها، نقاشی های سنتی، آینه کاری، آجرکاری، حجاری، معرق و منبت کاری بی نظیرش شهرت پیدا کرده است.
باغ دلگشا: این مکان به عنوان کهن ترین باغ شیراز شناخته می شود و در فصل بهار با سه هزار درخت بهارنارنجی که در باغش وجود دارد هوش از سر بازدیدکنندگان می برد. باغی که به سبک باغ های قدیمی ایرانی طراحی شده و نورپردازی های جذاب آن در شب، اینجا را به مکانی مناسب برای گشت شبانه در شیراز تبدیل کرده است.
باغ جنت: یکی دیگر از باغ های مشهور شیراز، باغ جنت است که قدمت ساخت آن به دوره قاجار باز می گردد. فضای سرسبز و وسیع درختکاری شده مملو از درختان کاج و سرو، چمن کاری تماشایی که تمام باغ را پوشانده است و آبنماهای متعددی که خنکای خاصی به باغ بخشیده اند از جذابیت های این باغ به شمار می رود.
باغ عفیف آباد: باغ عفیف آباد یا باغ گلشن از باغ های محبوب شاهان صفوی بود و آنها برای گذران دوران استراحت خود در شیراز از این مکان استفاده می کردند. باغی با معماری تلفیقی از دوره های هخامنشی، ساسانی، زندیه و قاجاری که ساختمانی دو طبقه و زیبا را نیز در خود جای داده است. خوب است بدانید موزه نظامی و موزه عبرت در این باغ برپاست.
باغ جهان نما: باغ جهان نما، باغی است باصفا و زیبا به جای مانده از سده هشتم هجری در نزدیکی آرامگاه حافظ. این باغ یکی از کهن ترین باغ های شیراز است و درون آن عمارتی هشت ضلعی با نمای آجری به چشم می خورد. کوشکی که توسط کریم خان زند ساخته شده و تا امروز سالم باقی مانده است.
موزه های شیراز
شیراز به دلیل تاریخ غنی و همجواری با جاذبه های باستانی، تعدادی از مشهورترین و بهترین موزه های ایران را در خود جای داده است. در ادامه با تعدادی از مشهورترین موزه های شیراز و استان فارس آشنا می شویم.
موزه پارس: موزه پارس مشهورترین موزه شهر شیراز محسوب می شود و درون باغی زیبا با سروهای آزاد، درخت های نارنج و عمارتی کلاه فرنگی با معماری کاملا ایرانی -باغ نظر- قرار گرفته است. در این موزه اشیای مختلفی مانند کوزه ها و اشیای سفالی، سوزن دوزی های دوره صفویه و زندیه، قرآن هایی قدیمی منسوب به ائمه، اشیای متعلق به کریم خان زند و … بسیاری دیگر در سه دوره پیش از تاریخ، دوره تاریخی و دوره اسلامی به نمایش درآمده اند.
موزه تخت جمشید: در محوطه تخت جمشید موزه ای به چشم می خورد که در آن آثار دوره هخامنشی مانند گل نبشته های تخت جمشید، سرستون ها، سرنیزه و پیکان، گل میخ طلا، کتیبه حرم خشایارشا، خمره های بزرگ سفالی و … در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
موزه هنرهای تجسمی یا هنرهای معاصر شیراز: موزه هنرهای تجسمی در خانه فروغ الملک در ساختمانی سه طبقه در زمینی به وسعت 1020 مترمربع برپا شده است. در این موزه که به همت حسن مشکین فام به موزه هنرهای تجسمی یا هنرهای معاصر شیراز تبدیل شده، آثاری از هنرمندان معاصر فارس در زمینه نقش برجسته، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی ، هنرهای تجسمی و …به نمایش درآمده است. از این موزه با نام موزه هنر مشکین فام نیز یاد می شود.
موزه مشاهیر | خانه زینت الملک: در نزدیکی باغ نارنجستان قوام بنایی زیبا و تاریخی به نام خانه زینت الملوک وجود دارد که محل برگزاری موزه مشاهیر شیراز است. در این موزه، تندیس ها و ماکت هایی از بزرگان و نام آوران شیراز از زمان های بسیار دور تا عصر حاضر دیده می شود.
موزه شاهچراغ: موزه آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) مجموعه ای گسترده از آثار مختلف تاریخی، مذهبی، هنری و فرهنگی مرتبط به دوره های پیش از تاریخ تا دوره معاصر است و شامل بیش از هشت هزار شی و بیش از سه هزار نسخه خطی و سند قدیمی می شود. برای دسترسی به این موزه باید خود را به ضلع جنوبی حرم شاهچراغ برسانید.
موزه نارنجستان قوام: این موزه در عمارت نارنجستان قوام قرار دارد و در آن اشیای اهدایی پروفسور پوپ، ایران شناس شهیر در معرض دید بازدیدکنندگان گذاشته شده است.
موزه آب شیراز: موزه آب شیراز در آب انبار وکیل برقرار است و در آن ماکت های سازه های آبی متعلق به دوره های مختلف و دیگر موارد مرتبط با آب به نمایش درآمده است.
موزه سنگ هفت تنان: این موزه در تکیه هفت تنان قرار دارد و به دلیل وجود قبر هفت عارف گمنام به این نام خوانده می شود. در قسمت جنوبی این تکیه باغچه ای پردرخت وجود دارد که امروزه از آن به عنوان موزه سنگ های تاریخی استفاده می شود. سنگ هایی که در این بخش به نمایش درآمده اند به قرن های سوم تا یازدهم هجری قمری تعلق دارند و با انواع خطوط کوفی، ثلث، توقیع، نستعلیق و نسخ تزیین شده اند.
موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی: موزه ای با انواع گونه های جانوری، گیاهان و سنگواره ها در شیراز که برای ارتقا سطح شناخت مردم راجع به طبیعت و گونه های جانوری در سال ۱۳۵۳ احداث شده است. موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز شامل ۲۵۰۰ نمونه بی مهرگان، مهره داران و ۶۰ گونه گیاه دارویی، فسیل ماهی با عمر ۷۰ میلیون سال و انواع کانی ها و سنگ ها و فسیل هاست.
پارک های شیراز
از دیگر جاذبه های شیراز می توان به پارک های متعدد سطح شهر اشاره کرد. در ادامه تعدادی از برترین پارک های شیراز را بررسی و معرفی می کنیم.
پارک آزادی: پارک آزادی یا پارک شهر، یکی از قدیمی ترین و مشهورترین پارک های شیراز است. این پارک بیش از ۲۰۰ هزار مترمربع وسعت دارد و در سال ۱۳۴۵ ساخته شده است. از بخش های مختلف این پارک می توان به شهربازی با وسایلی مانند ترن هوایی، چرخ و فلک و…، دریاچه مصنوعی با قابلیت قایقرانی، تالار نمایش، غرفه های خوراکی، لانه های پرندگان، آبنماها و … اشاره کرد.
پارک بعثت: یکی از پارک های زیبا و به نسبت تازه تاسیس شیراز است. پارکی که در نزدیکی باغ عفیف آباد قرار دارد و با کوشکی در میان و آبنمای زیبا از مسافران و بازدیدکنندگان دلبری می کند. در این پارک شما به محوطه های ورزشی همچون پینگ پنگ و فوتبال و فضاهای مناسب برای پیک نیک دسترسی خواهید داشت.
پارک کوهستانی دراک: این بوستان یکی از بزرگترین پارک های ایران محسوب می شود و در دامنه کوه دراک در شمال غرب این شهر قرار دارد. بوستانی با 580 هکتار که بزرگترین زیپ لاین کشور را در خود جای داده است و دیگر تفریحات و امکانات آن شامل پیست دوچرخه سواری، پیاده راه، آلاچیق، سرویس بهداشتی، زمین بازی کودکان، باغ گیاهان دارویی، شهربازی و … می شود. البته طرح توسعه این پارک ادامه دارد و قرار است قسمت های مختلف دیگری به آن اضافه شود.
پارک کوهپایه: این پارک در نزدیکی دروازه قرآن قرار دارد و با غرفه های نارنجی خاصش شناخته می شود. بر فراز این بوستان قسمتی به نام گهواره دید وجود دارد که از فراز آن می توان دروازه قرآن و شیراز را تماشا کرد. این بوستان در شب با نورپردازی های زیبایش جلوه بسیار تماشایی پیدا می کند.
لونا پارک: لونا پارک یکی از معروفترین بوستان های شیراز است و در دامنه کوهستانی این شهر در نزدیکی دروازه قرآن قرار گرفته و حال و هوای خوش و جذابی دارد. در این بوستان می توان از بازی هایی چون ترن هوایی، چرخ و فلک، موتورکراس، جمپینگ بادی، آکروجت، سرسره آبشار، ماشین برقی، سفینه کشتی، جت اسکی و … لذت برد.
پارک حاشیه بلوار چمران: در حاشیه بلوار چمران شیراز فضای سبزی به چشم می خورد که بسیاری از مردم شیراز برای تفریح، پیاده روی، پیک نیک و گذارن اوقات فراغت به آنجا مراجعه می کنند. این بلوار یکی از معروفترین مکان ها برای گردش و خوشگذرانی در شیراز است و حال و هوای ویژه و جذابی دارد.
دیگر جاذبه های برتر شیراز
در کنار جاذبه های برتری که در زمینه های مختلف آنها را به شما معرفی کردیم، دیدنی هایی دیگری نیز در این شهر وجود دارد که در دسته بندی مخصوصی قرار نمی گیرد؛ اما به اندازه ای جذابیت دارند که گردش در شهر شیراز بدون بازدید از آنها کامل نمی شود.
شاهچراغ: شاهچراغ یا آستان مقدس امامزاده احمد بن موسی کاظم (ع) از برترین جاذبه های شیراز محسوب می شود و سالانه میزبان بسیاری از گردشگران ایران و خارجی حتا غیر مسلمان هاست. آینه کاری های خاص و بی نظیر این حرم مقدس در کنار معماری و حال و هوای خوشی که در آن جریان دارد این آستان را به یکی از جاذبه های محبوب تبدیل کرده است.
سرای مشیر: سرای مشیر یا سرای گلشن از آثار دوره قاجار محسوب می شود و در انتهای جنوبی بازار وکیل و گوشه شرقی آن قرار دارد. این سرا به دلیل معماری زیبا، کاشی کاری های هنرمندانه و فضای دلچسب خود بین گردشگران شهرت پیدا کرده و محبوب شده است.
شهربازی سرپوشیده ایران لند: یکی از بزرگترین شهربازی های سرپوشیده ایران است. برای رفتن به این شهربازی باید خود را به مجتمع تجاری-تفریحی خلیج فارس شیراز برسانید. در این شهربازی می توانید از بیش از 100 بازی متنوع و هیجانی برای هر رده سنی استفاده و لحظاتی خوش برای خود خلق کنید.
کوچه باغ های قصرالدشت: از زیباترین بخش های شهری شیراز می توان به کوچه باغ های قصرالدشت اشاره کرد، منطقه ای که به نام ریه های شیراز شناخته می شود و حال و هوایی متفاوت با دیگر قسمت های شهر دارد. با قدم زدن در کوچه باغ های قصرالدشت به شیراز قدیم باز می گردید و تجربه ای تازه از شیرازگردی به دست می آورید.
پارک ملی بمو: این پارک ملی در 10 کیلومتری شیراز قرار دارد و یکی از مناطق حفاظت شده ایران به حساب می آید. پارک ملی بمو به دلیل همجواری با قله بمو به این نام خوانده می شود و یکی از زیستگاه های مهم پلنگ ایرانی ست. این پارک از لحاظ شمار حیوانات و تنوع حیات وحش بعد از پارک های ملی گلستان و ارومیه در مقام سوم است.
مدرسه خان: مدرسه خان از جمله مدرسه های تاریخی و مشهور ایران است که در دوره صفویه به همت الله وردی خان، حاکم وقت شیراز، ساخته شد. بیشتر شهرت این مدرسه به دلیل تدریس ملاصدرا فیلسوف ایرانی در اینجاست هرچند معماری، تزیینات و اهمیت علمی این مدرسه نیز زبانزد خاص و عام است. در زمان رونق مدرسه خان در آن درس هایی چون حکمت، فقه، ادب، نجوم، علم حساب، هندسه، زمین شناسی، جانورشناسی، گیاه شناسی و شیمی یاد داده می شد و به نوعی معادل دانشگاه های امروزی بود.
جاذبه های اطراف شیراز
در سفر به شیراز، جاذبه هایی در شهرهای اطراف وجود دارند که باید حتما رفت و دید و از دست نداد. دیدنی هایی که در شهر دیگری قرار دارند اما با نام شیراز شناخته می شوند. در ادامه تعدادی از این دیدنی ها را به شما معرفی می کنیم تا در صورت امکان در برنامه سفرهای خود قرار دهید و از گشت و گذارتان لذت بیشتری ببرید.
1- مجموعه تخت جمشید در فاصله تقریبی 60 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
2- مجموعه پاسارگاد و آرامگاه کوروش در فاصله تقریبی 133 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
3- نقش رستم و کعبه زرتشت در فاصله تقریبی 67 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
4- نقش رجب در فاصله تقریبی 66 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
مطالب مرتبط
تخت جمشید
مجموعه تاریخی پاسارگاد
آرامگاه کوروش
آثار ساسانی استان فارس
5- مجموعه تاریخی و باستانی ثبت جهانی شده دوران ساسانی استان فارس در کازرون در فاصله تقریبی 143 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
6- مجموعه تاریخی و باستانی ثبت جهانی شده دوران ساسانی استان فارس در فیروزآباد فاصله تقریبی 111 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
7- دشت ارژن فارس در فاصله تقریبی 73 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
8- دریاچه مهارلو در فاصله تقریبی 30 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
9- تنگ بستانگ در فاصله تقریبی 140 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
10- آبشار مارگون در فاصله تقریبی 150 کیلومتری از مرکز شهر شیراز
اقلیم و آب و هوا
شیراز در ناحیه مرکزی استان فارس قرار گرفته است. این ناحیه در تابستان ها هوایی گرم و خشک و زمستان ها آب و هوایی نسبتا معتدل دارد. میزان بارندگی نیز در این ناحیه بین 200 تا 400 میلیمتر متغیر است.
بهار: هوایی خنک با وزش بادهای بهاری و همراه با بارندگی. اردیبهشت های شیراز آکنده از عطر بهارنارنج است و هر مسافری را مست می کند.
تابستان: در این فصل هوای شیراز گرم و خشک است.
پاییز: آب و هوای شیراز در پاییز به نسبت خنک است و هر از گاهی بارش باران اهالی شهر و گردشگران را غافلگیر می کند.
زمستان: شیراز در زمستان هوایی نسبتا معتدل به همراه بارندگی دارد و در دی ماه میانگین دمای آن به 5 درجه سانتی گراد می رسد.